Saleuri cu branza si chimen

Ingrediente: 400 g făină, 200 g unt, 3 linguri brânză rasă, 1 ou, 2 gălbenuşuri, 100 g iaurt, chimen, sare.

Se amestecă făina cu untul, brânza rasă, oul, 1 gălbenuş, iaurtul şi un praf de sare. Se frământă rapid, se acoperă cu folie alimentară şi se păstrează la rece cel puţin două ore sau de seara până dimineaţa.

Se întinde aluatul într-o foaie groasă de 4-5 mm şi se taie fâşii late de  circa 2 cm şi lungi de 7-8 cm. Se pun într-o tavă, se ung cu gălbenuş şi se presară cu chimen. Se coc în cuptorul foarte bine încins, aproximativ 20 minute. În primele 15 minute nu se deschide cuptorul, apoi se reduce focul şi se lasă să se rumenească frumos.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s