Roşii umplute

Ingrediente: 12 roşii mijlocii, 3 linguri ulei, o ceapă, o ţelină mică, 2 ardei graşi, 200 g orez, o legătură verdeaţă (ţelină şi pătrunjel), sare, piper.

Se curăţă orezul, se spală şi se lasă în apă rece. Se spală roşiile,  se taie un căpăcel în partea codiţei şi se scoate miezul cu 0 linguriţă.

Într-o tigaie încinsă cu puţin ulei se călesc ceapa tocată mărunt, ardeiul gras şi ţelina, tăiate cubuleţe. Se stinge cu puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit. Se adaugă orezul şi 200 ml apă fierbinte. Se acoperă şi se fierbe la foc moderat 10 minute. Se condimentează cu sare, piper şi verdeaţă tocată mărunt.

Cu această compoziţie se umplu roşiile, care se aşază într-o tavă unsă cu ulei. Se tornă apă cît să acopere roşiile pe jumătate şi se pun în cuptorul încins 20 – 25 minute.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s