Chec cu migdale si stafide

Ingrediente: 6 oua, 200 g unt/margarina250 g zahar, 150 g smantana, 350 g faina, 100 g migdale, 100 g stafide brune, vanilie, 1 praf de copt, zahar vanilat.

Stafidele se pun intr-un castron cu apa calda si se tin 1-2 ore, apoi se scurg.

Untul/margarina moale se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana incepe sa se topeasca, apoi se incorporeaza ouale pe rand. Smantana se pune peste amestecul de oua si se omogenizeaza. Migdalele maruntite se incorporeaza si ele, apoi faina amestecata cu praful de copt. Se pune vanilia si stafidele si se omogenizeaza. O forma de chec mare (24-26 cm) se unge cu ulei si tapeteaza cu faina. Aluatul se toarna in tava pregatita si se coace 45 minute in cuptorul preincalzit.

Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca 10 minute, apoi se scoate din tava si se pudreaza cu zahar.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s